Jeroen wint Jan Hanlo Media-Essayprijs 2011!!!

En nog een prijs en wel voor Jeroen Funke. Hij wint de Jan Hanlo Media-Essayprijs 2011 met stripessay ‘Spruitjes, bier leverworst’. Er waren tien fantastische finalisten (Sam Peeters, Margeet de Heer, Gerrie Hondius, Kasper Peters & Wouter Gresnigt, Tijn Snoodijk, Milan Hulsing, Albo Helm, Jeroen de Leijer en Bas Kohler), maar er kon maar één winnaar zijn. ‘Spruitjes, bier en leverworst’ is helder, simpel en doeltreffend. De Media-Essayprijs is een toevoeging aan de bestaande Grote en Kleine essayprijzen. De jury bestond uit Peter ter Mors, art director bij Elsevier, Margot Dijkgraaf, literair criticus, Gijs Assmann, kunstenaar en Gert Jan Pos, intendant strips. De tien stripessays zijn gebundeld in ‘Vijf zinnen – tien strips’. Gefeliciteerd Jeroen Funke! (GJP)
spruitjesbier-1 Pagina 1 van de 9
Michael Minneboo maakte een video van de kersverse winnaar over z’n inzending.
foto-hanlo-prijs
Stukje juryrapport/inleiding:
‘Spruitjes, bier, leverworst’, zoals Funke zijn essay heeft genoemd, is helder, simpel en doeltreffend. Op een slimme manier manoeuvreert hij zichzelf in een commentaarpositie en op speelse manier, zoals ooit ook de kunstenaars van de COBRA-beweging kunst tegemoet traden, gaat hij op zoek naar welke zintuigen we kwijtraken als we ouder worden en opgroeien. Het is daarmee ook precies wat een goed essay hoort te zijn: een betoog dat nieuwe inzichten biedt. De jury is van mening dat het stripessay een interessante variant kan zijn op het geschreven essay. Jeroen Funke is daarbij dit jaar een waardige winnaar en toonzetter.
Gert Jan Pos

1 reactie


  1. Je bent de beste!

Laat een reactie achter!

* Alle velden zijn verplicht

Lamelos is proudly powered by: